PLJEVLJA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom zabrane obeležavanja 100. godišnjice oslobođenja i ujedinjenja Srbije i Crne Gore u Pljevljima, da se u Srbiji poštuju drugačiji stavovi, pa i pogledi na istoriju, te da ne razume odluku da se ljudima zabrani da misle drugačije i da imaju drugačiji pogled na prošlost.

Vučić je, uz napomenu da ne zna da li je ta informacija o zabrani u Pljevljima u potpunosti tačna, ukazao i da reakcije na to ne treba da budu jednostavne i jednoznačne.

“Mi gledamo da nikoga ne uvredimo i da se ne mešamo u unutrašnje stvari, ali moram da priznam da ne razumem odluku da vi zabranjujete ljudima da misle i da imaju drugačiji pogled na prošlost”, dodao je on, prenose srpski mediji.

Kako tvrdi, u Srbiji je gotovo nemoguće da se dogodi tako nešto.

“Kod nas imate onih koji događaje iz 41. i 45. gledaju na drugačiji način, i od Aneksione krize, Balkanskih ratova, i niko nije imao problem da se okupi. Mi poštujemo drugačije stavove, činjenice i istoriju. Ako neko misli drugačije, mi nećemo da ga sprečimo da tako nešto misli”, dodao je Vučić.

On je siguran da narod najbolje vidi i može da procenjuje.