Vučić Sremskoj Mitrovici: Otvoren novi pogon italijanske kompanije (LIVESTREAM)

Beograd – Sremska Mitrovica – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas boravi u Sremskoj Mitrovici gde je prisustvovao otvaranju novog pogona italijanske fabrike “Lebor srb”.

 

Osim gostiju otvaranju tu su i ministar Branislav Nedimović, predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović i gradonačelnik Vladimir Sanader, vlasnik firme Patrisio Dei Tos i Luka Zaja, guverner italijanske regije Veneto.

Vlasnik firme Patrisio Dei Tos zahvalio se predsedniku Srbije, ali i ostalim zvaničnicima i rekao da, kada je došao prvi put u Sremsku Mitrovicu, nije poznavao grad, ali je, kako kaže, shvatio da uz njihovo iskustvo, zajedno sa Srbijom, mogu da proizvode nešto što će se izvoziti u ceo svet.

– Ovo je primer kako i Srbija i Italija mogu da sarađuju. To je razmena gde obe zemlje mogu da budu pobednice. Danas fabrika zapošljava 33 radnika, svi su iz Srbije i imaju ugovore na neodređeno, a uskoro ćemo taj broj podići na 80 – rekao je on.

RADNI DORUČAK VUČIĆA I GUVERNERA ITALIJANSKE REGIJE VENETO

Luka Zaja, guverner italijanske regije Veneto, jutros je imao radni doručak sa predsednikom Vučićem, gde je podsetio da u Srbiji posluje oko 600 italijanskih preduzeća.