NOVI PAZAR/ISTANBUL – Novopazarski profi bokserski šampion Šerif Šeka Gurdijeljac spreman je za veliki bokesrski spektakl koji će 1. decembra biti održan u Turskoj, u gradu Istanbulu.

Slavu nekadašnjih majstora plemenite veštine u Novom Pazaru, koji je uviek gajio posebnu ljubav i simpatije prema ovim vitezovima ringa, Gurdijeljac pronosi i dalje i ide tragom profesionalnih šampiona Muamera Hukića, Ediba Šećovića (ar), Enada Ličine, Sanela Papića i mnogih drugih naših majstora boksa.

Gurdijeljac je omladinski IBF svetski šampion i IBF internacionalni šampion a u Istanbulu će boksovati svoj 23. profesionalni meč. Njegov dosadašnji skor je 22 meča, osamnest pobeda i 4 poraza. Od 21. novembra 2016. pa do 8. septembra ove godine nanizao je jedanest uzastopnih pobeda. Poslednju je ostvario u meču protiv iskusnog Finca Tuomo Eronena savladavši ga na poene jednoglasnom sudijskom odlukom.

U Istanbulu ga očekuje veliko iskušenje u deset rundi i meč protiv Molodovca koji boksuje pod zastavom Italije Dionise Tiganasa čiji je profesionalni skor nakon petnaest mečeva osam pobeda, pet poraza i dva nerešena. Poslednji meč boksovao je u septenbru ove godine i kada je nokautom u šestoj rundi savladao Marokanca Hasana Nuredina koji takođe boksuje pod zastavom Italije.

Organizator ovog bokesrskog spektakla su Iron box Gyum, KB Promotion i Ilter Gym Boxing.

Biće ovo zanimljivo veče boksa u kojem će pre glavne borbe Gurdijeljca i Tiganasa u uvodnim borbama boksovati amaterske ekipe Turske i Nemačke, zatim uvodni profesionalni mečevi u kojima će rukavice u ringu ukrstiti Muhamet El Zein I Zlatan Turković, Ersan Gurdijeljac i Milan Delić, Nečmi Polat i David Ibisi. Nakon njih će boksovati i svetska i evropska prvakinja u lou kiku novopazarka Saida Bukvić. Ime njene protivnice ćemo naknadano objaviti.

I onda ulazimo u sami finiš ovog bokserskog spektakla kada će jedan naspram drugog biti bosanskohercegovački šampion Ermin Avdić naspram domaćeg boksera Tajčana Jildirima. Isto tako važan biće i dvoboj izmedju prdstavnika Srbije Marka Nikolića i Mikaela Krinicina.
I onda samo finale meč izmedju Šeke Gurdijeljca I Dionise Tiganasa.

“Želeli smo da napravimo spektakl, da odemo korak dalje i da još jednom pokažemo da Šerif Gurdijeljac vredi i da je biser današnjeg profi boksa. Biće ovo zaista spektakularno veče u višemilionskom Istanbulu kojega nekako doživljavam kao svoj grad. Nadam se da će Šeka pokazati da je sjajan bokser ted a ćemo svi zajedno uživati u ovom spektaklu u kojem boksuje troje naših novopazaraca te zato očekujem veliku podršku sa tribina jer zaista mnogo našeg naroda živi u Turskoj” – rekao je Almin Kuč, menadžer Šerifa Gurdijeljca i jedan od organizatora bokserskog spektakla u Istanbulu.

Iron box GYM Fight Night u Istanbulu u Kucukcekmece genclik ve spor kapali Salonu 1. decembra sa početkom u 18,30h.

U Turskoj vlada veliko interesovanje za ovaj meč. Očekuje se da ovom spektaklu prisustvuje i veliki broj naših Sandžaklija koji žive i rade u Turskoj i da će oni biti velika podrška našim bokserima pogotovu Šerifu Gurdijeljcu koji se polako približava sve većim izazovima svetskog profi boksa.


Specijalno iz Istanbula Fehim Karišik i Senko Župljanino