NOVI PAZAR – Kompanija “Prenča” dostavila je najpovoljniju ponudu na tenderu lokalne samouprave Novog Pazara za uredjenje pešačke staze od Pazarišta do Gradine, tvrdjave u okviru kompleksa Stari Ras, objavio je danas radio Sto plus.

Ta firma, čiji je vlasnik Asim Prenča, ponudila je da posao obavi za blizu 11,4 miliona dinara bez poreza na dodatu vrednost, što je za oko pola miliona jeftinije nego što je tražio “Mirado” iz Železnika.

Prema konkursnoj dokumentaciji, početak staze planiran je kod motela “Ras”, a ona bi trebalo da bude 950 metara duga i 1,6 metara široka. Osim toga, planirana je izgradnja i alternativne, kraće staze od 350 metara, kojom se brže stiže do tog srednjovekovnog utvrdjenja.

Osim uredjenja staza, od izvodjača se traži da izradi dva platoa (jedan pred ulaz u pećinu, na 200 metara od starta staze, a drugi na kraju, namenjen parkiranju vozila), kao i pet odmarališta.

Takodje, predvidjeno je nabavljanje i postavljanje klupa i stolova koji moraju biti uskladjeni sa ambijentalnom celinom i izradjeni od kamena i drveta, zaštitne ograde i rukohvata, kao i korpi za odlaganje otpada. Od izvodjača se traži i da uradi LED osvetljenje staze.


Beta