BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpsjke napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović ocenila je danas da su lideru opozicionog Saveza za Srbiju (SZS) “svojoj politici ”mrzimo Vučića” dodali novo poglavlje – ”želimo Srbiji sve najgore jer mrzimo Vučića””.

“Kako drugačije oceniti stavove opozicionih lidera koji smatraju da je predsednik Srbije (Aleksandar Vučić) na obeležavanju 100 godina kraja Prvog svetskog rata u Parizu zbog, uverena sam, nimalo slučajne greške protokola, morao da napravi skandal, da napusti svečanost, da okrene leđa predsednicima najmoćnijih zemalja sveta i napusti skup”, navela je Mihajlovićeva.

Ona je u saopštenju za javnost istakla da bi “samo neodgovorni političari, kakvim se sami pokazuju lideri opozicije, bili spremni da na taj način dodatno naštete ugledu Srbije i njenih građana”.

Ocenila je da je Vučić bio u pravu što je na miran i dostojanstven način predstavljao Srbiju, što je pokazalo ne samo hitno izvinjenje Francuske srpskom narodu i predsedniku koje je usledilo odmah već i osude ovakvog tretmana Srbije koje stalno stižu iz Rusije i čitavog sveta.

“Srbija je zemlja pobednica Prvog svetskog rata, koja je slobodu platila životima više od milion i 200.000 Srba. Srbiji je mesto uz naše saveznike u Parizu, ma šta bilo kakvi protokoli ili neki neodgovorni opozicioni lideri smatrali. Niko ne može Srbima da oduzme njihovu istoriju”, naglasila je Zorana Mihajlović.


Tanjug