NOVI PAZAR – U Novom Pazaru održana je javna debata o utvrđivanju javnog interesa za sufinansiranje projekata javnog informisanja na području grada Novog Pazara. Debatu su organizovali Gradska uprava i Nezavisno udruženje novinara Srbije, a sa ciljem da se definišu teme od javnog interesa za Grad.

Delegirane teme poslužiće kao osnova za budžetsko sufinansiranje medijskih sadržaja u javnom informisanju. U debati su učestvovali predstavnici medija i nevladinih organizacija. Ovom debatom NUNS je odabrao Novi Pazar za lokalnu samoupravu koja će definisati model utvrđivanja javnog interesa i time biti primjer dobre prakse za druge gradove i opštine u Srbiji.

Generalni sekretar NUNS-a Svetozar Raković rekao je da je cilj unaprijediti projektno sufinansiranje medija, te ukazati na nezavidan položaj medija.

Zahvaljujući transparentnom sprovođenju konkursa i takvom radu Gradske uprave, istaknuti su veoma značajni koraci kako bi mediji imali jasniju sliku o temama i projektima s kojima mogu konkurisati. Sve medije da se prijave na predstojeći konkurs grada Novog Pazara još jednom je pozvao član Gradskog vijeća Mirsad Jusufović.

“Konkurs će biti raspisan na godinu dana i očekujemo da će biti okončan do kraja godine. Ovo je prilika da pozovemo sve medije iz Novog Pazara da se prijave na konkurs, koji će biti transparentan kao i pre tri godine “, rekao je Jusufović.

U diskusiji je rečeno da je ova javna rasprava veoma značajna kako bi mediji imali jasniju sliku o temama i projektima s kojima treba da konkurišu.