BEOGRAD – Poslanici Stranke pravde i pomirenja (SPP) Jahja Fehratović i Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) danas su, tokom razmatranja Predloga budžeta za 2019. godinu, raspravljali o navodnom kriminalu potpredsednika Vlade Rasima Ljajića, kao i o tome čiji je akademik lider SPP Muamer Zukorlić, o časti i poštenju.

Poslanik Stranke pravde i pomirenja Jahja Fehratović je rekao da je ova stranka “obradovana” što je budžetom za 2019. godinu predviđena rekonstrukcija puta Novi Pazar
-Tutin.

On je rekao i da na molbu “akademika Zukorlića” država investira radove na Pešteru, na deonici od Raškovića do Tuzinja.

Fehratović je rekao da je taj putni pravac, kao i ostali u Sandžaku, trebalo da budu odavno urađeni da su imali odgovorne predstavnike lokalne vlasti.

On je rekao da je država obezbedila investitora, pronašla izvođača i podizvođača radova, ali grad nije dao saglasnost za realizaciju tih projekata, navodeći da je to verovatno jedinstven slučaj u svetu da lokalna samouprava odbije direktne investicije.

“Pozadina toga je što se time narušava sistem pljačke građana, uzimanje novca od njih za izgradnju puteva, a što lokalne vlasti Rasima Ljajića i Sulejman Ugljanina već decenijama rade u Sandžaku”, rekao je Fehratović.

On je ocenio da je u pitanju “organizovani kriminal u kome učestvuju Ljajićevi i Ugljaninovi kadrovi”.

“Zato ovih dana pokušavaju da se velikonacionalnim temama, spinovanjem i neistinama vade i skrenu pažnju sa sebe i svog kriminala.To mora da se zaustavi”, istakao je
Fehratović.

Prema njegovim rečima, u samom centru Novog Pazara u lokalu brata potpredsednika Vlade Rasima Ljajića posluje velika kockarnica i kladionica na čijem je izlogu prilikom
otvaranja stajao natpis “Koza nostra”.

Fehratović je rekao da su zbog ovih i drugih organizovanih kriminalnih poslova Ljajić i Ugljanin našli “zajednički imenitelj” i “orkestriranim napadima na akademika Zukorlića, Stranku pravde i pomirenja i Islamsku zajednicu hoće da prikriju svoj kriminal”.

U raspravu se uključio poslanik SDPS Vladimir Marinković koji je rekao da je Fehratović “isfrustriran zajedno sa njegovom partijom i liderom stranke”, jer gube sve moguće izbore od 2008. godine do danas.

Prema njegovim rečima, problem je i to što Fehratović oslovljava Zukorlića u parlamentu sa akademik, čime vređa Srpsku akademiju nauka i umetnosti.

“Da li je to akademija nauka dukljanska? Neka izmišljena akademija nauka”, pitao je Marinković.

Fehratović mu je odgovorio da nije spomenuo SANU, ni nikakvu drugu akademiju, već je samo rekao akademik.

“Ne mora svako u ovoj državi da bude član SANU”, rekao je Fehratović, navodeći da je od Marinkovića očekivao da kaže nešto o “kriminalima svog predsednika, njegovoj doktorskoj
diplomi”.

Šef poslaničke grupe SDPS Milorad Mijatović rekao je da se Zukorlić “služi svim mogućim nečasnim sredstvima da bi došao do političke vlasti”.

“E pa nećete doći do političke vlasti, jer narod u Sandžaku ili Raškoj oblasti zna ko ste vi, kako ste izneverili i veru i politiku za koju ste se zalagali”, rekao je Mijatović.

On je naveo da nema potrebe da se gubitnicima objašnjava šta znači politika.

“Politika znači čast, poštenje, znači veru u državu u kojoj se nalazite, a vi sve to nemate”, rekao je Mijatović.


FoNet