BEOGRAD – Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović obišli su danas pripadnike Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane koji se na poligonima “Pasuljanske livade” i na Pešteru, pripremaju za vežbu “Vek pobednika 1918-2018”.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da su se Vulin i Mojsilović uverili u stepen pripremljenosti pripadnika Vojske Srbije za predstojeću vežbu.

Vulin je kazao da je u današnjem prikazu vežbe učestvovalo više od 3.600 vojnika a velikim brojem tehničkih sredstava i vazduhoplova.

“Na ovaj način potvrdili smo našu spremnost za konačno izvodjenje vežbe i da možemo da pređemo na viši strategijski nivo”, kazao je Vulin.

Rukovodilac vežbe komandant Treće brigade pukovnik Sladjan Stamenković istakao je da je današnji prikaz bio prilika da se sagleda sadejstvo avijacije, tehničkih i oklopnih jedinica, kao i ostalih jedinica koje učestvuju u vežbi.

“Danas su pripadnici Treće brigade, Mešovite artiljerijske brigade, 98. i 204. vazduhoplovne brigade, prikazali obučenost u rukovanju najsavremenijim naoružanjem i ostalim sredstvima koja su u upotrebi u jedinicama Vojske Srbije”, rekao je pukovnik Stamenković.

Vežba “Vek pobednika 1918-2018”, jedna od najvećih u poslednjih nekoliko godina, izvodiće se od 8. do 11. novembra na deset lokacija u Srbiji.


Beta