NOVI PAZAR – Po kotlinama jugozapadne i južne Srbije sutra ujutru će ponegde biti kratkotrajne magle, dok će tokom dana iznad većeg dela zemlje pretežno sunčano. Samo će u Timockoj Krajini oblačno i tmurno, povremeno sa slabom kišom ili rosuljom.

Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području i jak, na jugu Banata povremeno sa udarima olujne jačine, krajem dana i tokom noći u slabljenju, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Jutarnja temperatura od nule, na jugoistoku do 11 stepeni u košavskom području, a najviša dnevna od 17 do 20 C, na istoku oko 14 C.

U Novom Pazaru će biti pretežno sunčano i vetrovito sa umerenim vetrom, koji će krajem dana i tokom noći biti u slabljenju. Jutarnja temperatura oko 10 C, najviša dnevna oko 20 C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se tokom jutra po kotlinama i rečnim dolinama može očekivati mestimično magla.

Tokom dana biće pretežno sunčano, samo u četvrtak na jugozapadu, a u nedelju na severu Srbije doći će do prolaznog umerenog naoblacenja, ponegde uz moguću

slabu kratkotrajnu kišu. Maksimalna temperatura iznad proseka, u većini mesta od 15 do 20 C, krajem perioda u manjem padu.