BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da paljenjem robe proizvedene u Srbiji i “ponovnim zveckanjem oružja”, kosovski Albanci pozivaju na nove sukobe sa Srbima.

Ona je u saopštenju navela da su uvodjenjem trgovinskog rata protiv Srbije, Albanci “pokazali da nažalost, nisu niti mogu da budu ozbiljan, pouzdan i kredibilan partner bilo kome u Evropi i svetu”.

“Nove lomače na kojima gori roba proizvedena u Srbiji, zabrana prometa kiseonika namenjenog bolnicama u srpskim sredinama i ponovno zveckanje oružjem, poruke su kojima Albanci pozivajna nove sukobe protiv Srba”, kazala je potpredsednica Vlade Srbije a preneo njen kabinet.

Ona je dodala da Vlada Srbije “nikada neće ostaviti naš narod koji živi na Kosovu na cedilu”.

“Nema rešenja pitanja Kosova bez Srbije, kao što nema drugog rešenja od razgovora za prevazilaženje najnovije krize koju su inicirale vlasti u Prištini. Ogromna je odgovornost i na EU i zemljama koje podržavaju nezavisnost takozvanog Kosova da učine sve kako ne bi došlo do eskalacije sukoba. Srbija želi mir i razgovore ali će uvek pronaći način da zaštiti Srbe na Kosovu”, kazala je Zorana Mihajlović.


Beta