NOVI PAZAR – Nosilac liste “Matica bošnjaka” Muamer Zukorlić u svom obraćanju nakon završene prve sednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća kazao da je pva sednica obilovala nepravilnostima, jer nije usvojen Poslovnik i većnicima nije bilo dozvoljeno da diskutuju, te da je samim tim izbor Džudža za predsednika BNV u suprotnosti sa tim dokumentom.

Dodao je i da koalicija lista “Samoopredjeljenje” (SDA) i “Vakat je” (SDP) očekivana, te da je dogovorena još pre dve godine.
“Uz svu ideološku kontradiktornost na relaciji Ugljanin–Ljajić ova većina nije iznenađenje.”

Beograd podržao Ugljanina

Akadmenik Zukorlić rekao je da se danas pokazalo da je Ugljanin dobio podršku Beograda.

“I ova beogradska vlast za koju sam optuživan da je meni dala podršku, vidite da mi nije dala podršku, nego je dala podršku Sulejmanu Ugljaninu preko Rasima Ljajića, dakle neka se zna da je Beograd podržao ovu većinu sa Ugljaninom i Džudžom, dakle to su činjenice. “

“On je dobio podršku potredsednika Vlade Rasima Ljajića čime se zapravo pokazuje da je u pitanju jedna strana i da nekom u Beogradu treba Ugljaninova politika kako bi se regrutovale durge politike. Novi predsednik je pre par dana objavio kartu rasparčane Srbije 2025. godine, videćemo kako će to da teče, da li će to Ljajić da podržava”, rekao je Zukorlić.

Muftija Zukorlić je novinarima rekao da će njegova lista biti korektna opozicija, koja će govoriti šta misli, a da od vladajuće većine i novog predsednika BNV očekuje da ostanu dosedni svojoj politici.


SANA