Italijani ga “vraćaju” u Torino, Turci bi da ga zadrže, ali mogu li da plate?

Status Adema Ljajića u Bešiktašu kao jedna od centralnih tema turskih medija. Sve su „zakuvali“ Italijani, objavom kako zbog finansijske krize velikan iz Istanbula ne može da priušti sebi otkup srpskog reptrezentativca i da planira da ga pošalje natrag u Torino već u januarskom prelaznom roku, međutim, za razliku od Korijere delo sporta, na Bosforu barataju drugačijim informacijama.

Nije baš da su turski mediji pozudani, ali makar imaj „živu“ reč. Ni manje, ni više, nego Mirsada Jahovića, nekadašnjeg košarkaškog reprezentativca Turske, za koga uveravaju da je agent 27-godišnjem Novopazarcu, iako Adem već godinama sarađuje sa agencijom LIAN sport. Suštinski, to je manje važno. Najbitnije je da Jahović kaže kako će ofanzivni vezista ostati na Vodafon areni.

„Informacije iz Italije nisu tačne. Za Adema je najvažnije da su ga navijači prihvatili i da je procenjeno da može da doprinese uspesima Bešiktaša. Svakom fudbaleru potreban je period prilagođavanja na novu sredinu. Ljajić je to prevazišao i svakog dana je sve bolji. Nismo razgovarali sa čelnicima kluba, ali se nadam da Adem želi da nosi dres Bešiktaša i u godinama koje slede“, rekao je Jahović.

Ljajić je letos stigao na Bosfor u vidu pozajmice vredne 1.250.000 evra, uz opciju Bešiktaša da u junu otkupi ugovor od Torina po ceni od 6.000.000 evra. Isprava se činilo da to neće biti problem crno-belima, međutim, velika ekonmska kriza koja trese Tursku odrazila se i na fudbal. Zato je nedavno portugalski štoper Pepe napustio klub, jer Bešiktaš nije mogao da podnese platu u visini od 6.000.000 evra, spekuliše se da će se na isti korak odlučiti i holandski krilni vezista Rajan Babel, a navodno se zato razmišlja o prevremenom rastanku sa Ademom. Pogotovo što nekadašnji fudbaler Partizana, Fjorentine, Rome i Intera zarađuje oko 2.200.000 evra po sezoni…

Učinak na terenu nije sporan (dva gola i tri asistencije), ali finansije bi mogle da budu kamen spoticanja.


mozzartsport