NOVI PAZAR – Grad Novi Pazar donirao je članovima Udruženja gluvih i nagluvih posebeno dizajnirane budilnike sa vibracijom što je, kako kažu u ovom udruženju, bilo neophodno za članove.

“ Dobili smo budilnike sa vibracijom za petnaest naših članova i veoma smo zahvalni Gradskoj upravi i gradonačelniku za ovaj gest. Ovo će nam u mnogome koristiti “, rekao je predsjednik Udruženja gluvih i nagluvih u Novom Pazaru, Zahit Tutić.

Gradonačelnik Nihat Biševac je tokom posjete uduženju razgovarao sa članovima o njihovom svakodnevnom životu i poteškoćama sa kojima se sreću pojedinci i samo udruženje. On je rekao da Gradska uprava na ovaj način želi da olakša svakodnevno funkcionisanje članova uduženja i da im se poboljša kvalitet života.

“ Grad Novi Pazar će i u narednom periodu, kao i do sada, brinuti o svojim građanima i svima onima kojima je pomoć Grada potrebna, kako pojedicima tako i udurženjima“, rekao je Biševac.

Članovi udurženja su gradonačelniku predočili brojne poteškoće i ideje za buduće projekte I evnetualnu pomoć. Sekretar Udurženja, Amela Alivodić, kaže da je dosadađnja saradnja sa Gradom odlična i da se gradonačelnik brzo odazvao i ispunio očekivanja članova ovog udruženja.

“ Ovaj sat ima poseban dodatak koji vibrira i predviđeno je da stoji ispod jastuka osobe sa oštečenim sluhom. Mnogi od njih rade i imaju djecu koja idu u školu tako da im je ovakav budilnik baš bio potreban” , rekla je Alivodić.