NOVI PAZAR – Gradsko vijeće Novog Pazara usvojilo je odluku Komisije za sprovođenje postupka za dodjelu sredstava za sufinasiranje medijskih projekata.

Članovi Gradskog vijeća donijeli su odluku da u 2019. godini Grad sufinansira projekat Radio televizije Novi Pazar i to ukupno sa 45,6 miliona dinara.

Od 23 pristigla projekta na Konkurs za sufinansiranje medijskih projekata 52,6 miliona dinara podeljeno je za 11 medija.

“E media group” dobiće skoro dva miliona dinara, dok će projekat Novinske agencije Beta za Sto plus radio biti sufinansiran sa 1,4 miliona dinara.

Pored njih u narednih godinu dana sufinansiraće se i projekti “Dan grafa” sa 720 hiljada dinara, “Journalistic plana”, “Medija centra”, “Lokal media plana” i “Adria media group” sa po 480 hiljada dinara, “Večernje novosti” sa 450 hiljada dinara, kao i udruženje “Reper” sa 264 hiljade dinara i “Glas Sandžaka” sa 246 hiljada dinara.

Mišljenjem Komisije, a odlukom Gradskog vijeća Grad neće sufinasirati projekte “Info centra Tutin”, “El Kelimeh”, “Sandžak televizije” “Agenda 2020”, “Adria media group”, “Zambak”, “Eklekting print”, “Novosti dana”, “YU” radija, TV Jedinstva, Sindikata novinara Srbije i Nid kompanije Novosti.


rtvnp