NOVI PAZAR – Uprkos restriktivnim planovima i otežanim uslovima privređivanja, preduzeće Novi Pazar put uspešno je završilo još jednu poslovnu godinu. Na svečanoj godišnjoj sednici radnicima su uručene jubilarne nagrade, penzionerima i porodicama stradalih radnika, prigodni pokloni.

Dobri poslovni rezultati i ove godine bili su razlog za još jedno tradicionalno svečano okupljanje zapolenih u preduzeću za puteve Novi Pazar – put. Prema rečima direktora Ibrahima Škrijelja, tokom 2018.godine ukupan ostvareni prihod veći je nego prošle, uprkos restriktivnim planovima i otežanim uslovima poslovanja. Najveća ostvarenja beleže se u trećem i četvrtom kvartalu. Samo na području grada Novog Pazara asfaltirano je preko 60 ulica, a osim na teritoriji 5 opština koje redovno pokriva u održavanju puteva, Novi Pazar put je gradio i u Trsteniku, Rožaju, Beogradu, Podgorici.

”Nastojaćemo i dalje da ostvarujemo dobre rezultate i da se potvrđujemo u tom svetlu. Očekujemo da naredna godina bude još uspešnija”, kazao je Škrijelj.

Ovo je bila prilika i za nagrađivanje radnika. Uručeni su pokloni penzionerima i porodicama nastradalih radnika. Za 10 godina rada u ovom preduzeću zaposlenima je obezbeđeno 49.800 dinara, za 20 godina 74. 700, za 30 godina staža 99.600 dinara, a za 40 godina 124.500 dinara.

Svečanosti je prisustvovao i zamenik generalnog direktora preduzeća Jedinstvo iz Sevojna, Radivoje Smiljanić. On je novopazarskim putarima čestitao na ostvarenim rezultatima i poželeo uspešnu i narednu poslovnu godinu. Jedan od već ugovorenih poslova u 2019. je 12,5 kilometara puta Sjenica – Aljinovići.


rtvnp