NOVI PAZAR – KUD “Ras” iz Novog Pazara koje broji 260 aktivnih članova podeljenih u šest grupa , ove godine proslavio je 15 godina postojanja i uspešnog rada. Godišnjim koncertom obeležili su ovaj jubilej, a pred prepunom salom Kulturnog centra, igrači su pokazali kako se profesionalno igra. Specijalni gost na koncertu bio je hor “Đulistan” kao i predsednik bratskog KUD-a “Ras” iz Lucerna, Milider Nerandžić. Medijski pokrovitelj koncerta bila je Radio-televizija Novi Pazar.

Petnaest godina rada i truda, krenuvši od uprave KUD-a pa preko igrača, videlo se u najboljem svetlu na daskama koje njima znače, a aplauzi publike bili su njihova najveća nagrada.

”Kao i svake godine tako i ove, potrudili smo se da uvrstimo nešto novo, pa smo tako učešćem hora “Đulistan” obogatili naš program i pokazali da je Novi Pazar grad otvorenog srca za sve”, kazao je predsedik KUD-a “Ras”, Miljan Nikolić.

“Smatram da ona slika koja se mogla videti u prepunoj sali Kulturnog centra, predstavlja pravi odraz Novog Pazara i multikulturalnosti koja bi trebalo da bude naša prednost i nešto na čemu bi smo trebali temeljiti sve ono što nas zapravo i odlikuje”, kazao je ispred hora “Đulistan” Aladin Imamović. On je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost Kulturno-umetničkom društvu “Ras” na pozivu i rekao da je bilo predivno što su imali priliku da izvedu sevdalinku “Aj ja zagrizoh šareniku jabuku” , s obzirom da se zna da hor Đulistan isključivo baštini kulturu Bošnjačkog naroda i da ona slika mora da se viđa što češće jer se na taj način svetu šalje slika da je Novi Pazar ne grad suživota već grad zajedničkog života svih naroda koji žive na ovim prostorima.

Pored Đulistana, specijalni gost bio je i predsednik KUD-a “Ras” iz Lucerna iz Švajcarse, Milider Nerandžić , koji je istakao da je ponosan na rad i trud ovdašnjeg Rasa i da će za Švajcarsku poneti odlične utiske sa koncerta.

Nakon koncerta KUD “Ras” za sve članove i prijatelje kao i one koji su pomogli u organizaciji , priredili su večeru i skromnu zabavu gde su se sumirali prvi utisci.


Foto:Screenshot-Youtube