BEOGRAD – Košarkaši Partizana plasirali su se u Top 16 fazu Evrokupa, pošto su večeras u Beogradu pobedili Turk Telekom sa 87:72 (25:21, 18:11, 23:22, 21:18) u poslednjem, 10. kolu Grupe C.

Crno-belima bila je potrebna pobeda nad Turk Telekomom od najmanje dva poena razlike, kako bi došli do četvrtog mesta u grupi, domogli se druge faze takmičenja i izbacili direktnog konkurenta iz daljeg toka Evrokupa. ;

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Rade Zagorac sa 18 poena, dok je Djordje Gagić ubacio 13, a Stefan Janković 12.

U ekipi Turk Telekoma istakao se Vladimir Štimac sa 21 poenom i pet skokova, dok je Keni Gebrijel dodao 16.

Partizan je ubedljivom pobedom uspeo da se domogne trećeg mesta sa skorom od četiri trijumfa i šest poraza, koliko imaju i četvrtoplasirani Zenit i petoplasirani Turk Telekom, ali uz lošiji medjusobni odnos i koš-razliku.

Crno-beli će u Top 16 fazi Evrokupa igrati protiv Monaka, Ritasa i najverovatnije nemačke Albe.

Partizan je sjajno počeo meč i trojkama Nikolića i Jankovića poveo sa 9:0 posle samo minut i po igre. Turk Telekom je nakon toga uspeo da stabilizuje svoje redove i, predvodjen Štimcem, prvo je prišao crno-belima, a potom i poveo (15:16) na tri i po minuta pre kraja prve deonice.

Izabranici Andree Trinkijerija su, ipak, uspeli da do kraja prve četvrtine vrate prednost i da na prvi odmor odu sa plus četiri – 25:21.

Nakon četiri vezana poena Zagorca i sjajnog zakucavanja Sija, Partizan je poveo sa 12 poena razlike, a nakon toga je propustio nekoliko napada da tu prednost i dodatno uveća.

Tursku ekipu je u igri držao Štimac koji je nije imao promašaj iz igre. Medjutim, on nije bio dovoljan Turk Telekomu da opasnije ugrozi Partizan, pa je na poluvremenu domaća ekipa imala prednost od 43:32.

Partizan je treću četvrtinu otvorio trojkom Pejdža, Gebrijel je odgovorio sa tri, ali su crno-beli trojkom Nikolića na ulasku u poslednja dva minuta otišli na maksimalnih plus 14 – 64:50.

U poslednju deonicu ušlo se s 11 poena prednosti za Partizan i crno-beli su, nošeni publikom, tu prednost i uvećali do maksimalnih “plus 19”.


Beta /Foto:S.Župljanin