Problem sa povređenim igračima samo se produbljuje, na to se nadovezuje i spisak suspendovanih zbog kartona.

Niz Novog Pazara u kojem je bez pobede protegao se do brojke od sedam utakmica. Pobedu čeka i trener Slavko Matić koji je ekipu na gostovanjima vodio dva puta, u prvenstvu protiv Partizana (0:2) i kupu sa Radničkim 1923 (1:3). Sad samo na papiru ima lakši teren van Novog Pazara, jer Radnik mora da ide na pobedu, a takav suparnik nikad nije za potcenjivanje. U tom tonu priča i trener plavo–belih:

– Došli smo u situaciju da nam je svaki bod bitan, Sad nas čekaju iskusan tim, ne tako dobar teren i trener koji je dugo u klubu. On i tim su njihova snaga. To što su Surduličani u nezavidnoj situaciji čini ih opasnijim. Pokazali su se u pravom svetlu uzevši bodove u Kruševcu, ali i u nesrećnom porazu u Nišu. Ne treba zaboraviti i da je Zvezda u Surdulici mukom došla do bodova.

Problem sa povređenim igračima samo se produbljuje, na to se nadovezuje i spisak suspendovanih zbog kartona.

– Na Sisea i Obradovića, koji je na treningu povredio koleno, ne mogu da računam. Svaka utakmica nam odnese po najmanje dva igrača, još nas prate prinudne izmene, a to sve šteti ekipi. Pod znakom pitanja su Azemović i Momčilović, dok Ljajić, Islamović i Anan nemaju pravo igranja zbog kartona. Sastav se neće znati do izlaska na teren. Moj zadatak je da od zdravih i od onih koji imaju pravo da igraju sastavim najbolji tim, a za Novi Pazar dok sam ja trener igraće samo 11 najboljih. Ne kukam, već se nadam da će nas konačno pogledati sreća u završnici napada, pa verujem da je vreme da krenemo da postižemo golove iz dobro izrađenih šansi.

I pored brojnih problema postoji nešto što podiže atmosferu.

Adem Ljajić ima žute kartone, ali je insistirao da putuje sa ekipom. Još jedanput je pokazao da je pravo zadovoljstvo imati takvog igrača i čoveka u timu. I ne samo on, svi koji ne mogu da igraju biće uz tim u karantinu, čime se diže ozbiljnost na najviši nivo – reče i pored svega staloženi Slavko Matić.

žurnal.rs