BANJALUKA – Više lica uhapšeno je u Banjaluci, a među njima nije Davor Dragičević, potvrđeno je iz Policijske uprave Banjaluka.

“Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, večeras su lišili slobode više lica zbog činjenja prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima u BiH, a postoje osnovi sumnja da su izvršena i određena krivična djela”, naveli su u PU Banjaluka.

Kako su dodali, organizator javnog skupa se nije pridržavao obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS, te prijavljeni javni skup nije održao u skladu sa prijavom, na Trgu Krajine, u vremenu od 18 do 20 sati, već u pokretu.

“Organizator skupa nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane učesnika javnog okupljanja izvršeno više prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična dela. Učesnici skupa prekinuli su i prethodno zakazan koncert estradnog umetnika Harisa Džinovića, na parking prostoru ‘Kraša’, na način što su galamom, vikom, vređanjem te oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa”, dodaju u Policijskoj upravi.

Naglašavaju da se radi na na pronalasku i lišenju slobode i drugih lica koja su učestvovala u izvršenju prekršaja i krivičnih dela, i ističu da Davor Dragičević nije među uhapšenim osobama.


Foto:AA