NOVI PAZAR – U “Klubu heroja” u Novom Pazaru humanost bez granica. Veče poezije za osobe s autizmom priredili muzičari i umjetnici iz Novog Pazara. Čitajući svoja dela i deleći emocije poručili da moramo živjeti zajedno. Na svoj način istakli probleme s kojima se svakodnevno suočavaju osobe s autizmom i njihove porodice.

“Ispred Udruženja za autizam Novi Pazar ja sam prezadovoljan i presretan što je sve više ovakvih dešavanja. Čini mi se da su ovakve večeri itekako potrebne ovom gradu” – rekao je Jusuf Džanković, predsednik Udruženja za pomoć osobama s autizmom.

Za svakog ponaosob posebna je čast biti deo ove priče gde humanost nema granica.

“Da pokažemo našoj zajednici i svim njenim članovima koliko je važno da osobe sa autizmom shvatimo kao integrisani deo zajednice i da na bilo koji način potpomognemo razvoj njihove inkluzije u društvo” – poručila Ajša Baković Latifović.

Iz priče koju pričaju o autizmu, kroz akciju „Volim nekog s autizmom“ došla je i ideja za organizacijom ovakve manifestacije koja je, kako kažu iz Udruženja, veličanstven način za završetak godine.


Sana