NOVI PAZAR – Pred Višim sudom u Novom Pazaru danas je održano ponovljeno suđenje Dženanu K. (36) zbog sumnje da je 7. septembra 2017. godine teško ranio policajca na dužnosti Dragana Čekanovića.

Prema saznanjima radija Sto plus, Više tužilaštvo je ostalo pri stavu da se optuženi osudi za teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno nošenje oružja, dok je odbrana smatrala da je do ranjavanja policajca došlo iz nehata i da Dženan K. nije imao nameru da puca i povredi policajca.

Izricanje presude u ponovljenom postupku biće održano 14. januara.

Prvostepenom presudom Višeg suda Dženan K. je osuđen na 10 godina zatvora zbog teškog ubistva u pokušaju, ali je Apelacioni sud u Kragujevcu uvažio žalbe odbrane i Višeg tužilaštva iz Novog Pazara i presudu poništio, naloživši novo suđenje.
Osumnjičeni se tereti da je uveče, 7. septembra 2017. godine, dok je sedeo u bašti jednog kafića u Ulici Stefana Nemanje u Novom Pazaru, pucao iz pištolja i pogodio u stomak Čekanovića koji je sa kolegom bio u patroli.

On je nakon toga pištolj dao muškarcu sa kojim je sedeo, a policiji je ispričao da je neko pucao u njega, ali da je slučajno pogođen policajac. Međutim, pregledom snimaka sa video nadzora utvrđeno je da je Dženan K. pucao.

Motiv zbog kojeg je pucao u policajca i dalje je nepoznat, a napadač je tokom istrage i suđenja govorio da Čekanovića ne poznaje, da nije hteo da puca u njega i da se kaje zbog svega.

Policajac se od zadobijenih povreda oporavljao nekoliko nedelja na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.