Niš – Pred krcatim tribinama u grotlu niškog “Čaira“, košarkaši KK Partizana su u finalu Kupa Radivoja Koraća, u dramatičnoj završnici savladali Crvenu zvezdu sa 76:74 i 15. put u klupskoj istoriji osvojili trofej nacionalnog Kupa!

Prvo poluvreme obeležila je prilično loša igra na obe strane, što je do izražaja najviše došlo u izuzetno niskom procentu šuta za tri poena.
Crvena Zvezda je do prvog pogotka van linije 6.75 došla tek iz 12. pokušaja, kada je pogodio Simanić, ali upravo je Simanić bio taj koji je najviše i pokušavao.
S druge strane, ni Partizan nije bio mnogo bolji, crno-beli nisu uspeli da iskoriste očajan šut rivala, pa su na poluvreme odneli samo četiri poena prednosti – 37:33.

Drugo poluvreme – znatno drugačija slika na terenu.
Počelo je trojkom Novice Veličkovića, zatim je pogodio i Renfro i Partizan je otišao na devet poena prednosti – 42:33.
Ali, onda kreće fenomenalna serija Dejana Davidovca koji je za Partizan bio nerešiva enigma i u napadu i u odbrani, gde je ukrao par važnih lopti crno-belima. Uz to, počele su da “pljušte“ njegove trojke, bio je nepogrešiv i u šutu za dva poena, i upravo je njegovim poenima Zvezda na minut i po pre kraja trećeg kvartala stigla do svoje najveće prednosti od početka meča – 57:52.
Partizan je odgovorio trojkom Renfroa i u poslednju četvrtinu se ušlo sa dva poena viška u korist Zvezde – 57:55.

Početkom ovog dela igre, raspucali su se i Reglend i Beron, šutevima za tri poena, Zvezda je povela sa 63:59, ali onda sledi serija Partizana u režiji Džoka Lendejla i Aleksa Renfroa. Lendejl je vezao pet poena za preokret, a nešto kasnije je Renfro poentirao uz peti prekršaj Ristića i Partizan je na tri i po minuta do kraja imao vođstvo od 67:63.

Zvezda ne koristi naredni napad, Perperoglu je promašio u šutu za tri poena, a na minut i po do kraja Renfro je iznudio novi prekršaj. Pogodio je samo jedno bacanje za 70:66 u korist Partizana.
A onda opet Bili Beron, opet trojka i Zvezda smanjuje na 70:69! Bila je to njegova peta trojka iz sedam pokušaja!

Na drugoj strani novi prekršaj nad Renfroom koji je opet polovično precizan sa linije penala za 71:69, minut i osam sekundi pre kraja.
Usledio je tajm-aut Trinkijerija, ali ne vredi, Bili Beron pogađa još jendu trojku, posle čega uzvraća Renfro – 74:72!
Beron je pokušao novom trojkom da reši meč, nije bio precizan, ali Dobrić je iznudio prekršaj na sedam sekundi do kraja.

Tek onda sledi prava drama, Dobrić ne koristi nijedno slobodno bacanje, ali Partizan je katastrofalan u skoku, nisu crno-beli mogli do lopte ni posle novog promašaja Perperoglua, posle čega Dobrić hvata loptu i poentira za 74:74!
Posle novog tajm-auta crno-belih, Lendejl je iznudio prekršaj Berona, i to nesportski, u poslednjoj sekundi meča. Sudije su ipak morale da provere ovu odluku, ali ipak je ostao prekršaj za Partizan, samo ne nesportski, što nije imalo nikakvu važnost u ovoj situaciji.

Lendejl pogađa oba slobodna bacanja za 76:74, iako se očekivalo da će drugo promašiti. Ipak, time je dao novu nadu Zvezdi da posle Tomićevog tajm-auta dođe do preokreta, ali crveno-beli u tome nisu uspeli…
Najbolji u timu Partizana bili su Renfroe i Landale sa po 18 poena a u Zvezdi bolji od ostalih bili su B.Baron sa 18 i Davidovac sa 17 poena.

IndeksOnline/Foto:Tanjug