NOVI PAZAR – Grad Novi Pazar predstavlja se i ove godine na Međunarodnom sajmu turizma, otvorenom danas u Beogradu, pod sloganom “Leto je bliže nego što mislite”.
Sajam je otvorio potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić , ističući da rezultati postignuti u turizmu u Srbiji nisu slučajnost, te da je naša zemlja prvi put u prošloj godini imala izjednačen broj stranih i domaćih turista.Ministar je obišao novopazarski štand i tom prilikom razgovarao sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem.

Prema rečima gradonačelnika Biševca, zalaganje Turističke organizacije Novi Pazar, da grad predstavi na sajmu, već prvog dana dalo rezultate.

„Novi Pazar koji je i zvanično proglašen za izuzetnu destinaciju Evrope u 2018. godini ima šta da ponudi turistima. Iz godine u godinu broj turista se povećava, a sa povećanjem smeštajnih kapaciteta i podizanjem nivoa kvaliteta usluga, što su naši preduzetnici prepoznali, polako ali sigurno vraćamo gradu epitet turističkog centra u regionu“, rekao je gradonačelnik Biševac ovom prilikom.

Štand Novog Pazara je, prema rečima Tanje Ratković, direktorke Turističke organizacije, značajno modernizovan u odnosu na ranija sajamska predstavljanja.
„Posetioce najviše zanimaju ponude u okviru planinskog turizma, posete brojnim kulturno – istorijskim spomenicima, a vlada i neizostavno interesovanje za lokalne gastronomske specijalitete.

Interesovanjem posetilaca sajma možemo biti i više nego zadovoljni “, zaključila je direktorka TO Novi Pazar. U okviru ovogodišnjeg, 41. Međunarodonog sajma, za četiri dana će svoju turističku ponudu predstaviti 650 izlagača iz čak 38 zemalja sveta.


rtvnp