Naslovna srbija Beograd Protest u Beogradu, ponovo vešala (VIDEO)

Protest u Beogradu, ponovo vešala (VIDEO)

BEOGRAD – Na desetom po redu protestu “Jedan od pet miliona” u Beogradu ponovo su se pojavila vešala, jedna na kraju protestne kolone, koja je nosio poslanik Dveri Srđan Nogo, a druga, negde u vrhu kolone, koja je nosio jedan od učesnika protesta.

Ta druga vešala su se umesto omčom završavala cvetom visibabe, kao karikiranje reagovanja i osuda u javnosti poruke koju predstavljaju vešala sa protesta prošle subote.

Najava večerašnjeg protesta takođe je bila u znaku vešala, pošto su organizatori saopštili da će se večeras obratiti i Sanja Pilipović, majka jednog od učesnika prošlonedeljnog protesta, koji je bio priveden zbog nošenja vešala.

Ona se nije pojavila, već samo poslala pozdrave preko organizatora, koji su zaključili da je njen sin pušten zato što je ona najavljena na protestu.

Organizatori su, inače, ranije danas izdali saopštenje sa pozivom “pojedincima” da ne donose vešala, jer to nije poruka protiv nasilja.

Vešala su deo političke agende i političkog programa Saveza za Srbiju, istakao je večeras ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i osudio ponovno iznošenje vešala na proteste večeras u Beogradu.

Stefanović je rekao da SzS želi da Srbiju vrati u najteže vreme za našu zemlju i narod, kada su na ulicama nacisti vešali svoje protivnike i neistomišljenike.

“Ovo što oni rade je za svaku osudu i to nije Srbija za koju se mi zalažemo”, poručio je Stefanović u izjavi za Pink.

Uz konstataciju da pripadnici opozicije to rade uz podršku lidera stranaka, poslanika i funkcionera SzS, Stefanović je rekao da očekuje da će na ponovno iznošenje vešala na opozicionim protestima reagovati državni organi koji, kako je rekao, treba da odrade svoj posao.

Vešala na ulicama, kazao je, treba da budu zauvek zabranjena i to treba da bude i jasna prouka države Srbije.

“Jer, njeni građani nisu za to da bilo koga vešaju, da kažnjavaju ljude koji misle drugačije, da prema ljudima koji se sa nama ne slažu primenjujemo metode koje su primenjivali nacisti. To mora biti zauvek zabranjeno”, rekao je Stefanović.

Exit mobile version