BEOGRAD – Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 28. februara 2019. godine, u 18 sati na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Komisija će razmatrati sledeće žalbe:

1. Preduzeće “Korni” I Milan Korica – Centar za istraživanje korupcije

2. Grupa građana – www.petrovac.info.rs

3. Usame Zukorlić/Salahudin Fetić – Sandžačke novine

4. Komora javnih izvršitelja – Informer

5. Samir Tandir – Sandžačke novine (dve žalbe) 1 i 2

6. Dr Ljiljana Đorđević – Infovranjske.rs

Sednica je, kao I uvek, otvorena za javnost.

“Sandžačke novine nastavljaju sa medijskim targetiranjem, iznoseći neistine i uvrede na moj račun” navodi se u žalbi Salahudina Fetića, koju je isti podneo Savetu za štampu.

Usame tvrdi i da portal Sandžačke novine negira da je on novinar, iako je, kako tvrdi, akreditovani novinar udruženja SUN, NUNS i IFJ.

“Ovaj medij me nije kontaktirao sa mogućnošću da iznesem svoj komentar, na niz iznijetih neistina. Smatram da je prekršen stav 1, 2, 4, 5 istinitost izvještavanja. Zahtijevam da objave demantij, uklone sadržaj i da prestanu sa satanizacijom.
Molim Savjet za štampu da uputi javnu opomenu, a ja ću svakako preduzeti dalje pravne korake u cilju zaštite svojih prava” – zaključio je Zukorlić.

Savetu za štampu, protiv istog portala, podneo je čak dve žalbe i Samir Tandir.

“Sandžačke novine u preuzetom tekstu mene i Agenciju spominju u naslovu, iako se u tekstu nigde ne spominjemo. Izvrtanjem činjenica i ovom lažnom tvrdnjom u naslovu narušen je ugled Agencije i moj lični ugled” – navodi se u jednoj žalbi Tandira.

Tandir je ovu tvrdnju potkrepio naslovom iz Sandžačkih “UPOZORENJE!!! Halal “Zlatiborac” u proizvode stavlja otpad koji ni PSI ne jedu”