BEOGRAD – Predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka, koji je pre nekoliko dana podneo ostavku na ovu funkciju, i kome se sudi za seksualno uznemiravanje sastao se juče sa liderom SRS Vojislavom Šešeljem.
To je pokrenulo priče o tome da bi bahati čelnik opštine, koji je godinama uznemiravao više žena u Brusu, među kojima i svoju bivšu sekretaricu Mariju Lukić, mogao kod radikala da pronađe utočište.
Da je do susreta došlo, za „Blic“ potvrdio sam Šešelj. On, međutim, tvrdi da dogovora o prelasku Jutke iz SNS u radikale nije bilo.

„Ja sam onda pozvao Jutku i rekao sam mu da bi voleo da se vidimo. Pitao sam ga kada dolazi za Beograd, on je rekao „sutra“, i tako smo se dogovorili“, priča Šešelj.

Šešelj je rekao i da se Jutka kod njega se u stranačkim prostorijama zadržao oko sat vremena i da je bio je zajedno sa sinom.

Nisu, kako kaže, razgovarali o Jutkinom angažmanu u SRS, ali, kaže Šešelj, rekao mu je da je činjenica da u Brusu ima veliku podršku, s obzirom na to da je predsednik opštine bio u četiri mandata.

„Poklonio mi je rakiju koju proizvodi, a ja njemu komplet mojih knjiga „Haški proces““, kaže Šešelj.

Predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka još zvanično nije podneo ostavku na tu funkciju, jer prema rečima predsednika Skupštine opštine Miroslava Panića ona nije dostavljena skupštinskim službama, a ne zna se hoće li i biti dostavljena.

Ni posle svih skandala i zlostavljanja najmanje sedam žena Jutka nije želeo da podnese ostavku, sve dok Srpska napredna stranka, čiji je član poslednjih nešto više od godinu dana, nije izvršila pritisak na njega.