NOVI PAZAR – U okviru sporazuma za saradnju između Narodnog fronta i Opšte bolnice Novi Pazar ,ginekolog-hirurg dr Dejan Pavlović već četvrti put dolazi na ginekološko-akušersko odeljenje gde izvodi najsavremenije laparoskopske operacije. Za prethodna tri dolaska urađene su 52 takve operacije . To je za naše sugrađanke koje se moraju podvrgnuti ovom zahvatu olakšavajuća okolnost jer imaju priliku da se leče u svom gradu kao i da smanje troškove koje bi imale kad bi se lečile u Narodnom frontu.

Tim lekara ginekološko-akušerskog odeljenja Opšte bolnice Novi Pazar, kao i pomoćnog osoblja, ima priliku da u svojoj matičnoj zdravstvenoj ustanovi usavršava znanje kada su u pitanju operacije koje se ranije nisu izvodile i to od stručnjaka iz Narodnog fronta koji svoje znanje, u ovom slučaju laparoskopskih operacija, prenosi na njih. Ginekolog-hirurg dr Dejan Pavlović do sada je uradio 52 pomenute operacije koje su protekle veoma uspešno.

Direktor Opšte bolnice Novi Pazar, dr Meho Mahmutović kaže da će dr Pavlović biti još nekoliko dana u Novom Pazaru jer ima novih 36 zakazanih operacija. Podsetio je da je u prethodna tri dolaska dr Pavlović obavio čak 52 operacije i da se u nekim bolnicama ovaj broj operacija uradi za godinu dana.

Dr Pavlović je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa čitavim timom i kaže da je srećan što su i pacijentkinje nakon operacija zadovoljne brzim oporavkom i ocenjuje da brojka od 36 zakazanih novih pacijentkinja jeste velika ali da je organizacija tima dobra i da će uspeti da sve operacije obavi.

Načelnik ginekološko-akušerskog odeljenja dr Avdul Škrijelj ističe da je pomoć dr Pavlovića od velike koristi za čitav tim ovog odeljenja.

Inače, ginekološko-akušersko odeljenje dobilo je kao donaciju ultrazvučni nož kao najsavremeniji instrument za izvođenje laparoskopskih operacija čija vrednost iznosi preko milion dinara.