NOVI PAZAR – Zbog sumnje da je izvršio nedozvoljene polne radnje nad maloletnim dečakom (14), juče u popodnevnim časovima, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru lišili su slobode muškarca starog 28 godina.

Kako je naš portal ranije javio, uhapšen je D.T. (28) koji je bio uposlenik novopazarske škole fudbala.

Povodom ovog događaja oglasili su se FK Novi Pazar i FC Nacional koji u saopštenju kažu:

Poštovani,

Povodom nastale situacije i ovog nemilog događaja koji je zadesio oštećenu porodicu želimo da iskažemo duboko saosećanje kao i zabrinutost za sve one koji su trenirali individualno sa pomenutim trenerom .

Obzirom da društvenim mrežama kruži vest da je uhapšen trener fudbalske škole itd. osecam potrebu da u ime upravnog odbora FK NOVI PAZAR mlađih kategorija upoznam javnost o statusu pomenute osobe unutar kluba.

Denisu T. je u Maju 2018 mesecu na predlog legende FK NOVI PAZAR da isti želi posmatrati rad trenera kadeta i ujedno spremati se za licencu trenera u fudbalu koju polaže Austriji .

Kako to obično biva da se nikada reč legende ne pogazi prihvatili smo ga i dozvolili da pomenuti pomaže trenerima tada.

On se za veoma kratko pokazao kao veliki radnik i vredno slušao trenere , i stekli smo utisak da se stvarno radi o čoveku koji želi da napreduje u radu.

Finiš sezone 2018 i jednostavno kraj sa utakmicom protiv Spartaka u Subotici, spušta se zavesa na tu neslavno sezonu koju smo okončali ispadanjem kadetske selekcije iz superlgaškog društva , sledi pauza da Jula meseca gde se pripremamo za početak nove sezone. Ponudio se da nastavi sa radom u mlađim kategorijama gde mu ustupamo mesto i zajedničkim snagama idemo dalje nepomišljajuci šta se zapravo krije iz lika pomenutog.

Avgust 2018 sledi nastavak sezone u svim kategorijama, startujemo veoma dobro .

Kasno uveče došla je poruka jednom od naših članova uprave da u našim redovima radi i boravi lice sa teškom kriminalnom pozadinom.

Reagovali smo jako brzo , pozvali ga i saopštili da njemu nije mesto među nama i jednostavno među decom.

Napustio je bez pogovora i posle toga u više navrata je donosio dokumenta koja su ga jednostavno oslobađala od tog krivičnog djela .

Nismo uopšte razmatrali njegove zahteve i jednostavno kategorično dobijali i razgovor sa njim.

Tu našim problemima i nije kraj jer on ne prestaje , vrbuje decu u kategoriji Pionira (deca rođena 2004/05) i nudi drugim školama fudbala u našem gradu. Pozvali smo sve škole i zamolili da decu koju im nudi Denis T. ne prihvataju i primaju u svojim redovima jer su ta deca zloupotrebljena.

Od dve škole dobijamo čvrstu reč da smo im mi na 1.mjestu i da nikog neće primiti a da za to nismo saglasni. Međutim kako to kod nas biva nađe se neko ko hoće i jednostavno bez obzira što sam ih zamolio da budu uz nas i ne daju tom čoveku prostora za dalji rad jednostavno su se oglušili na nas poziv i apel uspešno sarađuju sa njim.

Pokušali smo I razgovorom sa roditeljima-m ali bezuspešno što mogu posvedočiti i roditelji.

Da stvar bude još gora roditelji uporno odvode decu na “individualni trening ” ….

Ne gledamo skrštenih ruku već jednostavno donosimo pravilnik rada FK NOVI PAZAR mlađe kategorije i isključujemo iz naše škole sve neposlušne dečake-roditelje.

Iz naših redova odvedeni u druge škole i klubove gde im je nuđena blistava karijera :

5- Pionira 2004/05
4- Kadeta 2002/03
5- Omladinaca 1999/01

Jednostavno ovim odgovorom želimo zaštiti naš FK NOVI PAZAR i FC NATIONAL jer smo se svim snagama borili protiv ovog što je upravo zadesilo nas grad. Ujedno izražavamo ogorčenost i osuđujemo ovaj monstruozni čin.

UO FK NOVI PAZAR mlađe kategorije


E.Ć.