Čačak – Pioniri Košarkaškog kluba “Borac” iz Čačka, koji su danas trebali da gostuju KK “Trepča” u utakmici u okviru Međuregionalne pionirske lige Srbije, vraćeni su sa prelaza Jarinje, potvrdio je za Kontakt Plus Bratislav Džogović, trener pionira KK “Trepča”.

KK “Trepča” danas je trebalo da bude domaćin utakmice u Kosovskoj Mitrovici, a Džogović je rekao da je sada na Košarkaškom savezu Srbije i  Regionalnom savezu kako će biti rešeno to što utakmica nije odigrana.

Džogović kaže da je vrlo razočaran, kao i mališani iz kluba, vraćanjem košarkaša Borca sa Jarinja.

Dodaje da su Čačani dostavili spisak da su košarkaška ekipa, zadržani su pola sata na Jarinju, ali im ulazak na Kosovo nije dozvoljen.

Napominje da su se obe ekipe, KK “Trepča” i KK ‘Borac” plasirale na završnicu Međuregionalne lige Srbije, te da je ostalo da se odigiraju današnja i utakmica protiv KK “Foka” iz Kragujevca. 

Džogović je rekao da im je komesar lige Andrija Dimovski u telefonskom razgovoru prvo rekao da mogu da zakažu utakmicu u bilo kojem gradu na teritoriju Srbije žele, da bi zatim promenio iskaz i rekao da će se utakmica zakazati u Čačku, odnosno da će KK „Borac“ ponovo biti domaćin, s obzirom na to da je tamo odigrana i prva utakmica.

Prema njegovim rečima, datum održavanja utakmice biće određen u roku od tri dana.

Radiokontaktplus/Foto :FB