TUTIN – Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obezbedilo je četiri miliona dinara za rad geronto domaćica u Tutinu u ovoj godini, dok će u te svrhe iz budžeta lokalne samouprave biti izdvojeno još tri miliona dinara.Sa dodatna dva miliona dinara iz opštinske kase biće finansirana i usluga personalne asistencije za decu sa posebnim potrebama prilikom boravka u obrazovnim ustanovama.

Načelnik Opštinske uprave Tutina Adnan Šehović rekao je radiju Sto plus da je cilj “da se kroz te dve socijalne usluge starim osobama i deci sa posebnim potrebama olakša svakodnevni život i pruži socijalno-psihološka podrška”.

“Ove godine će u programu geronto domaćica biti angažovano 17 osoba, dok će za personalne asistente biti zaposleno sedmoro koji će na teritoriji naše opštine, kako u gradu tako i na seoskom području, na adekvatan način pomagati starijim gradjanima i deci”, izjavio je Šehović.

Programi “Pomoć u kući starim licima” i “Personalni asistent deci sa posebnim potrebama” sprovodiće se od 1. aprila do kraja godine.