Predsednica Skupštine opštine Tutin
Fazila Ferizović Berović oglasila se danas saopštenjem za javnost u kom se navodi da je danas u Tutinu održana nezakonita sednica Skupštine opštine.

“Današnja sednica Skupštine opštine Tutin, koja je održana bez zakonske osnove, predstavlja flagrantno kršenje procedura i propisa koji regulišu rad lokalne samouprave. Kao predsednica Skupštine, želim jasno istaći da nisam ovlastila niti odobrila zakazivanje ove sednice, a to može biti inicirano striktno u skladu sa zakonskim odredbama.

Građani Tutina moraju znati da je ovaj pokušaj vraćanja Tutina u stanje bezakonja i nije ništa više nego podsetnik stare vlasti kako su oni radili i kako bi radili da im se ponovo ukaže prilika. Sednica koja je održana bez kvoruma, na kojoj su glasali oni koji nemaju mandat, zatim obračun sa neposlušnim odbornicima u svojim redovima, izakulisna trgovina sa mandatima, to jest izbornom voljom naših sugrađana, a da ne spominjemo donošenje odluka koje imaju dalekosežne posledice po našu Opštinu, a za koje su se podigle neke ruke koje nisu ni znale, nit ih je zanimalo za šta glasaju, sve je to ono što smo danas, posle dužeg vremena mogli da vidimo.
Želim da obavestim svoje sugrađane da smo o svemu obavestili nadležne organe radi preduzimanja odgovarajućih koraka u cilju utvrđivanja odgovornosti.

Očekujem da će ova sednica i sve odluke donete na njoj biti poništene kako bi se povratila zakonitost i integritet institucija lokalne samouprave.

Ostajem posvećena osnovnim principima vladavine prava i transparentnosti u radu lokalnih organa uprave, te izražavam nadu da će ova situacija biti adekvatno adresirana i rešena u skladu sa pravnim normama” – poručila je predsednica Skupštine opštine Tutin
Fazila Ferizović Berović.