NJUJORK – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je danas u Nujorku da Srbija nastavlja borbu i najavio da je će večeras na temu Rezolucije o Srebrenici imati onlajn sastanak sa članovima zajedničkog štaba u Beogradu, kako bi se sagledale pozicije Srbije.

On je u izjavi novinarima u sedištu Ujedinjenih nacija naveo da će pored ostalih razgovarati i sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

“Danas imamo težak dan, tek smo na sredini, a imaćemo večeras i zajednički štab sa Beogradom pa će se uključiti i Ana i Ivica i svi ostali iz Beograda, pa da vidimo gde smo. Imamo izaslanike po celom svetu, borimo se od Kambodže do Paname, svuda su naši ljudi, prenose moju poruku, moje pismo i razgovaraju sa domaćinima”, kazao je predsednik.

Naglasio je da je to ono što Srbija može da uradi i podsetio da je do sada u Njujoroku razgovarao sa predsavicima više od 80 zemalja, da se ti razgovori nastavljaju, a da ih je sa prijemom bilo skoro 120.

Dodao je da se u Nujorku čulo da je neverovatno da je mala Srbija uspela da se tako suprotstavi da svi u UN samo o tome govore, a da su sa druge strane sve najmoćnije i najveće sile sveta.

“Sreća, ovde je reč o jednom mirnom političkom postupku, ja se nadam da ću imati priliku da razgovaram i sa američkim stalnim predstavnikom, to nam je važno i zbog Kosova u budućnosti i zbog svega drugog”, rekao je predsednik.

Objasnio je da je stalna predstavnica SAD pri UN Linda Tomas-Grinfild član kolegijuma američkog predsednika Džoa Bajdena i da je to uži tim “koji odučuje o svemu”, zbog čega je važno da se sa njom uspostave najbolji odnosi.

Indeksonline/Tanjug