BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksndar Vučić obratiće se danas javnosti povodom sinoćnjih događaja, kada je deo demonstranata i lidera SZS upao u zgradu RTS, rečeno je Tanjugu u Predsedništvu Srbije.

Predsednik Vučić obratiće se u 12 sati u zgradi Predsedništva.

Učesnici protesta pred zgradom RTS u Aberdarevoj, nakon sinoćnjeg upada u zgradu i akcije policije koja ih je izvela iz zgrade Javnog servisa, razišli su se oko ponoći.

Njima se prethodno obratio lider Pokreta Dveri Boško Obradović koji ih je pozvao da se okupe ispred Predsedništva Srbije u podne, kada je najavljena vanredna konferencija za novinare predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Obradović je pozvao sve učesnike protesta da ispred zgrade Predsedništva Srbije budu u 11.55, ističući da ujedno ne odustaje od zahteva da se neko od organizatora protesta „1 od 5 miliona“ obrati u Dnevniku 2 RTS-a.

On je najavio i da će se, ukoliko taj zahtev ne bude ispunjen, ispred zgrade RTS uveče okupiti još veći broj demonstranata.

Savez za Srbiju pozvao je, takođe, građane da se danas okupe u 5 do 12 ispred zgrade Predsedništva.

„Nakon što su se RTS i vlast ponovo oglušili o opravdane zahteve protesta 1 od 5 miliona, nakon što je ministar policije poslao policiju na goloruk narod i nakon što su ponovo besomučno lagali na Pinku i RTS-u o dešavanjima na večerašnjem protestu, pozivamo sve građane da se okupimo zajedno kod Predsedništva u 5 do 12“, navodi se u pozivu Saveza za Srbiju.

Poziv na okupljanje uputio je i Dragan Đilas.