BEOGRAD – Srednjoškolci iz Brazila i srednjoškolke iz Nemačke osvojili su šampionske titule na fudbalskom šampionatu sveta za školarce koje je održano u Beogradu.

Brazil je do trofeja među 24 selekcije stigao pobedom protiv Slovačke 1:0, dok su Nemice u konkrenciji 16 timova u finalu savladale Francusku, takođe 1:0.

Srbija je zauzela 15. mesto u muškoj, odnosno 10. u ženskoj konkurenciji.

“Utisci su impresivni. Od momenta sletanja gostiju na beogradski aerodrom Nikola Tesla, od smeštaja, ishrane, kvaliteta terena, osam dana manifestacije, svi su prepuni pozitivnih utisaka. Igralo se na čak 11 velikih fudbalskih terena, osam u Beogradu i tri u Staroj Pazovi. Imali smo 876 učesnika, sportista i trenera i članova ekspedicija. A posebno me raduje i činjenica da smo Srbiju predstavili u jako lepom svetlu”, izjavio je predsednika Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković.

On se posebno zahvalio na pomoći državi, Ministarstvu omladine i sporta, Gradskom sekretarijatu za sport i omladinu i Fudbalskom saveza Srbije.

“Ističem i da su se ovde deca i družila, jer smo uz fudbal imali i sjajne Ceremonije otvaranja i zatvaranja. Takođ, u sredu, kada je bio slobodan dan, svi su imali šetnju Kalemegdanom i centrom grada. A onda i Veče nacija, kada su sve držve u hali predstavile svoju kulturu i nacionalnu ishranu. Na kraju svi odlaze nasmejani i Beograd će pamtiti po lepom i siguran sam da će želeti ponovo da dođu”, istakao je Tanasković.

Tanjug /Foto :ŠSS