Novi Pazar – Žiri Festivala stvaralaštva mladih odabrao je najbolje radove u oblasti likovnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola. Njima su na koktelu u Galeriji Multimedijalnog centra uručene Plakete.

Žiri su činili karikaturista Muhamed Đerlek, urednica izložbenog prostora Multimedijalnog centra Amra Hodžić Jejna i grafički dizajner Ajla Dazdarević. Tema ovogodišnjeg Festivala stvaralaštva mladih bila je „Novi Pazar, moj zavičaj“. Pred žirijem se našao težak zadatak, pa su pored pobjednika u toj oblasti učenicima osnovnih i srednjih škola uručene i specijalne plakete.

Prvo mjesto kod učenika od prvog do četvrtog razreda osvojila je učenica Osnovne škole „Bratstvo“ Tejmija Pučić. Najbolji kod đaka od petog do šestog razreda bio je Ognjen Milovanović, a u konkurenciji od sedmog do osmog razreda prvo mjesto osvojio je Ali Maljanović.

Kod srednjoškolaca treće mjesto osvojila je učenica Srednje medicinske škole „Dva heroja“ Ajla Mehović. Drugo mjesto osvojio je učenik Gimnazije Alen Šehović a pobjedu kod srednjoškolaca odnio je đak Škole za Dizajn Ahmed Kamberović.

RtvNP

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here