BEOGRAD – U okviru rada Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Beograda, danas je u Starom dvoru održana radionica na temu jačanja kapaciteta žena – kako prepoznati verbalno i neverbalno nasilje.

Sastanku su prisustvovali zamenica predsednice Saveta za ravnopravnost Nataša Stanisavljević, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, sekretarka za informisanje Mirjana Pavičić, kao i o više od 100 predstavnica lokalne samouprave.

Kako je saopšteno iz gradske uprave, Nataša Stanisavljević je istakla da su sednica i radionica bile od velike važnosti jer je cilj pružanje podrške i pomoći, ali i osnaživanje svake žene koja je žrtva nasilja.

“Želimo da čujemo glas svake žene u Beogradu i da one kroz rad lokalnih saveta daju svoje predloge za unapređenje položaja žena i sprečavanje bilo kog oblika nasilja nad ženama”, rekla je Stanisavljevićeva.

Istakla je da članice Saveta za rodnu ravnopravnost oštro osuđuju svaki vid nasila, vređanja i omalovažavanja žena.

“Institucije iz sistema imaju nultu toleranciju na nasilje, uključujući i verbalno i neverbalno. Obaveza svih nas, ali i institucija i celokupne društvene zajednice jeste nulta tolerancija prema svakoj vrsti nasilja i primena adekvatnih sankcija za počinioce, jer ćemo samo tako razviti mehanizme kojima ćemo nasilnika sprečiti da ponovi delo, a sa druge strane sačuvati i ojačati žrtve nasilja”, navela je Stanisavljevićeva.