TUTIN – Stranka demokratske akcije Sandžaka u cilju uspostavljanja jedinstvenog adresnog registra u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji sačinila je projekat naziva ulica, trgova i naseljenih mesta na prostoru Sandžaka, saopšteno je iz te stranke.

Pre stavljanja u proceduru za usvajanje, predlog projekta je dostavljen skupštinama lokalnih samouprava u Sandžaku sa ciljem da se svi građani upoznaju sa detaljima projekta.

”Skupština opštine Tutin je prva sandžačka opština koja je stavila na dnevni red ovaj predlog odluke i tako omogućila svim svojim građanima da zajedno sa svojim legitimnim predstavnicima u lokalnom parlamentu uzmu aktivno učešće u donošenju odluke pre stavljanja u administrativnu proceduru.

Nazivi ulica, trgova i naseljenih mesta predstavljaju ličnu kartu svakog grada, čuvaju tragove istorijskih okolnosti, civilizacijskih i kulturnih prožimanja, te govore o njenom aktuelnom političkom i strateškom opredeljenju.

SDA Sandžaka zahteva da i ostale lokalne samouprave u Sandžaku stave na dnevni red Skupštine predlog ove odluke i omoguće svim svojim građanima da se upoznaju sa suštinom ove odluke i učestvuju u njenom donošenju” saopšteno je iz SDA Sandžaka.