NOVI PAZAR – Organizatori programa za 558. rođendan grada Novog Pazara su: Kulturni centar Novi Pazar, Centar Duga, Muzej Ras Novi Pazar, Predškolska ustanova “Mladost”, Sportski Savez Novi Pazar, Regionalna turistička organizacija, Sandžaka Turisticka Organizacija Novi Pazar, Zavicajno Odeljenje Novi Pazar, Kancelarija za mlade Novi Pazar i Galerija Mmc – Novi Pazar.

Brojne manifestacije, književne večeri, bazar, pozorišna predstave, eko festival, karneval mladih obeležavamo 558. Rođendan Novog Pazara. Na dan grada, u subotu, 20.aprila očekuje nas veliki koncert Bijelog Dugmeta na otvorenom.

Obeležavanje 558. godina od osnivanja Novog Pazara počinje predstavljanjem najmlađih, Dečijom likovnom kolonijom i Eko festivalom, u organizaciji Centra “Duga”. Povodom otvaranja bioskopa, u KC Novi Pazar će se u večernjim satima okupili ljubitelji filma koji žele da vide ostvarenje legendarnog filma “Valter brani Sarajevo”.
Vikend je tradicionalno rezervisan za ekološke akcije na lokaciji izletišta Borići i tribinu, da bi početak naredne nedelje protekao u znaku izložbi fotografija: u Arhivu “Ras” pod nazivom “Otvorena vrata” i u Muzeju – gde će najboljim među učesnicima izložbe “Kulturno – istorijski spomenici Novog Pazara” biti uručene nagrade.

U duhu starih zanata i tradicije Turistička organizacija upriličiće “Pazar na dar”, prodajni bazar čiju ovogodišnju ponudu posetioci mogu da vide od 15. do 20. aprila u pešačkoj zoni.

Gradska biblioteka prirediće promociju knjige Hivza Gološa “Kralj Stefan Uroš i Nemanjići”, i takmičenje recitatora pod nazivom “Zavičaj se čuva pesmom”. Poštovaoci pisane reči imaće prilike da prisustvuju i promociji knjige “Rulet”, autora Avda Ćeranića.

Na rekreacionom centru u okviru manifestacije “Sport u škole”, čiji je organizator Sportski savez, biće organizovana prezentacija “ časova “Poligon”, a u sportskim veštinama nadmetaće se učenici nižih razreda osnovnih škola. U sferi sporta, očekuje nas i “Paraglajding open”, čiji su organizatori Sportski savez i RTO Sandžaka, kao i tradicionalna trka najmlađih “Brzinom do zvezda”.

U okviru obeležavanja 20. aprila očekuju nas i akcije Kancelarije za mlade “Bezbednost je moja odgovornost” i “Plešimo zajedno”, tribina „Najjači utisak mladih”, karneval na kome će se predstaviti polaznici vrtića i učenici nižih razreda osnovnih škola, program najuspešnijih učesnika ovogodišnjeg Festivala stvaralaštva mladih, izložba dečjih crteža u organizaciji predškolske ustanove “Mladost”, i prijem za najaktivnije čitalace u Gradskoj biblioteci, zatim promocija knjige Mensura Zukorlića “Oblici orijentalne kulture na prostoru Sandžaka”, pozorišna predstava Narodnog pozorišta Sarajevo “Gazi Husrev-beže ili: Bukagije” kao i promocija monografije “Stari zanati Yeni Pazara”, autora Elijasa Rebronje na gradskom trgu.

I ove godine Novi Pazar je u okviru rođendanskih aktivnosti domaćin Međunarodnog turnira u tavli koji godinama unazad u naš grad dovodi veliki broj gostiju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here