TUTIN – Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru i ispostava ove službe u Tutinu organizovale su Sajam zapošljavanja koji je izazvao veliku pažnju nezaposlenih lica. Dvadeset poslodavaca ponudilo je preko oko 80 slobodnih radnih mesta iz oblasti proizvodnje nameštaja, trgovine, ugostiteljstva, proizvodnje hrane, komercijale, osiguranja i usluga.

Filijala Nacionalne služne za zapošljavanje “Novi Pazar” tradicionalno, svakog proleća, organizuje dva sajma zapošljavanja kao meru aktivne politike povećanja broja zaposlenih. U Tutinu je održan danas, a nezaposleni, koji su došli u velikom broju imali su priliku da putem ove manifestacije budu u direktnom kontaktu sa poslodavcima, uz profesionalno predstavljanje kandidata. Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Fahrudin Đekić ističe zadovoljstvo što sve više nezaposlenih koristi ovu meru kako bi lakše došli do posla.

‘’Sajmovi zapošljavanja služe da bismo napravili kratku vezu između onih koji nude i onih koji traže posao. Mi imamo dobru saradnju sa građanima Tutina, onima koji traže posao. Trudimo se i, čini se, uspevamo da budemo puzdana potpora privrednom razvoju ove opštine, i u ovim teškim uslovima privređivanja. Mogu da pohvalim i zainteresovanost opštine sa kojom, iz godine u godinu imamo sve bolju saradnju, kada je u pitanju finansiranje mera aktivne politike zapošljavanja. Ove godine Tutin je za te namene izdvojio skoro sedam miliona dinara, a resorno ministarstveo preko Nacionalne službe zapošljavanja učestvovaće sa nešto više od devet miliona dinara, tako da ćemo imati oko 16 miliona za stručno usavršavanje, odnosno sprovođenje stručne prakse za mlade sa srednjom, višom i visokom stručnom spremom’’, rekao je direktor novopazarske Filijale NSZ, Fahrudin Đekić.

Načelnik opštinske uprave Tutin Adnan Šemović ističe dobru saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. Šemović kaže se tamošnja lokalna vlast trudi da smanji nezaposlenost u ovoj opštini, a poslodavci i nezaposleni saglasni su u tome da ovaj sajam koristi i jednima i drugima.

Jedanaesti sajam zapošljavanja u Tutinu izazvao je veliku pažnju nezaposlenih. Ovakva manifestacija biće održana 25.aprila i u Novom Pazaru.