INÐIJA – Ministar za sport i omladinu Vanja Udovičić danas je posetio Inđiju i Staru Pazovu, gde je s predstavnicima lokalnih samouprava i sportistima razgovarao o značaju rada na afirmaciji sporta i njegovih vrednosti i zdravog života među pripadnicima svih generacija, te unapređenju uloge mladih u društvu.

Udovičić je posetio Ženski rukometni klub “Železničar“ u Inđiji, u mlade članove Fudbalskog kluba “Fruškogorac“ u Krčedinu, Fudbalski klub “Podunavac“ iz Belegiša, kao i Odbojkaški klub “Omladinac“ iz Novih Banovaca. 

U razgovorima će naveo da se jedino zajedničkim snagama može održti duga tradicija sporta u tom kraju, a govorio je i posvećenosti radu s mlađim kategorijama sportskih organizacija i klubova, što bi, uveren je, sport afirmisalo kao najbolji način vođenja zdravog života. 

“I ubuduće ćemo zajednički raditi na podizanju svesti o značaju sporta, na unapređenju uslova kako bi sportom mogli da se bave sve generacije – i nastaviti da pružamo snažnu i sveobuhvatnu podršku svim projektima od važnosti za poboljšanje položaja mladih, otvaranja nove perspektive za njihov razvoj i uključivanje u društvene tokove”, poručio je ministar, koji je u Krčedinu uručio opremu za fiskulturnu salu OŠ „22. Juli“, a u Novim Banovcima školi „Nikola Tesla“.

Tanjug /Foto :MOS