BEOGRAD – Na 86. sednici Fonda za mlade talente održanoj 1. aprila 2019. godine, usvojena je lista 1346 dobitnika stipendije Fonda po Konkursu za stipendiranje do 950 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 410 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2018/19. godinu.

Od 1730 kandidata koliko se prijavilo na Konkurs, 945 studenata će dobiti stipendije za završnu godinu osnovnih akademskih studija, a 401 student će biti stipendiran za master akademske studije. Stipendija Fonda za mlade talente i ove godine iznosi 30.000,00 dinara mesečno i isplaćuje se za period od deset nastavnih meseci. Na inicijativu predsednika Fonda za mlade talente Republike Srbije Vanje Udovičića i ove godine stipendiju je dobilo 50 studenata više nego prošle godine.

“Ovo je ulaganje u našu najkvalitetniju, najzdraviju budućnost. I iskreno se nadam da će i broj studenata svake godine biti sve veći, ne samo po dobijanju stipendija, već i po odazivu na konkurs. Jer ovo je ono što želimo da gajimo – da naši najbolji studenti, da naši najbolji mladi budu nagrađeni za trud i za vreme uloženo prvenstveno u sebe same”, ističe predsednik Fonda za mlade talente Republike Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Takođe, na 86. sednici Fonda usvojena je odluka o raspisivnju Konkursa za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku kalendarske 2018. godine.

Indeksonline /MOS