Naslovna srbija Beograd Zahtevi: Izborni uslovi,novi sastav REM i rukovodstva RTS

Zahtevi: Izborni uslovi,novi sastav REM i rukovodstva RTS

BEOGRAD – Na protestu “Jedan od pet miliona” opozicija je zatražila formiranje zajedničke komisije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova.

Drugi zahtev je izbor novog sastava REM-a, kako je saopšteno, na ravnopravnim osnovama, na predlog odborničkih grupa vlasti i opozicije.

Treći zahev je izbor tehničkog rukovodstva i uređivačkog kolegijama informativnog programa RTS i RTV, koji bi u prelaznom periodu činile nestranačke ličenosti, a koje bi ravnopravno delegirala i vlast i opozicija.

Organizatori protesta su, kako je rečeno, spremni za razgovor i dogovor sa nadležnim državnim organima oko ostvarenja svih tih zahteva, koji su pročitani na protestnom skupu ispred Narodne Skupštine.

FOTO TANJUG/ TANJA VALIC

“U narednim danima ujedinjena opozicija će izabrati svoje prestavnike za sve tri radne grupe. U delegacijama opozicije za pokretanje dijaloga za ove tri teme biće predstavnici ne samo opozicionih političkih stranaka, pokreta, udruženja građana već i predstavnici strukovnih udruženja”, poručeno je na protestu.

Exit mobile version