NOVI PAZAR – Intenzivni radovi u ovoj građevinskoj sezoni traju u svim delovima grada, bez obzira da li je reč o gradskim ili prigradskim naseljima. Prema rečima gradonačelnika Nihata Biševca, koji je obišao naselje Ćeremidzinica, svim asfaltnim radovima prethodila je rekonstrukcija vodovodne mreže, kišne i fekalne kanalizacije.

“Nije nam važno da li je reč o centru grada ili o perifernim naseljima i ulicama. Želimo da svi građani imaju bolje uslove za život i zato je Grad samo za uređenje vodovodne i kanalizacione mreže izdvojio 150 miliona dinara”, podsetio je gradonačelnik, ističući da su u cilju izvođenja radova potpisani novi ugovori.

“Građani u pedeset tri ulice, u naseljima sa slabim vodosnabdevanjem i bez kišne i fekalne kanalizacije dobiće potpuno nove uslove za život. I nećemo se zaustaviti dok uslovi ne budu isti u svim delovima Novog Pazara”.

Direktor JKP Vodovod I kanalizacija Hanefija Brničanin očekuje da će radnici preduzeća uspesno odgovoriti zahtevima na terenu.

“Sve pripreme su uspešno izvršene i danas, na primer, istovremeno radimo na tri lokacije. U naselju Šestovski potok u toku su radovi na izgradnji vodovodne mreže u duži od 500 metara, a u lici Nurije Pozderca traju radovi na uređenju kišne kanalizacije, baš kao i u ulici 418. u Selakvcu”, rekao je Brničanin, ističući da će svi radovi biti završeni u predviđenom roku.