NOVI PAZAR – Gradonačelnik Nihat Biševac primio je danas rektora Državnog univerzita Miladina Kostića i studente građevinarstva i arhitekture Državnog univerziteta u Novom Pazaru, čije su dve ekipe na međunarodnom takmičenju u pravljenju mostova od špageta, održanom nedavno u Mariboru, osvojile prvu i drugu nagradu.

„Rezultat u Mariboru je izuzetan uspeh studenata ali i dokaz dobrog rada i odnosa profesora prema mladim generacijama. Grad iz godine u godinu u obrazovanje ulaže sve više sredstava. Naše je zadovoljstvo veće kada imamo razloga da se, zajedno sa budućim stručnjacima, radujemo njihovom uspehu“, rekao je gradonačelnim Biševac. On je podsetio da Grad u skladu sa zakonskim mogućnostima neprekidno pomaže studentima.
„Ove godine smo raspisali i konkurs za najbolje studente i studente bez roditeljskog staranja, sa ciljem da najboljima pružimo finansijsku podršku“, kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Rektor Državnog univeziteta Miladin Kostić istakao je oduševljenje rezultatom u Mariboru, alii zahvalnost Gradu, na ukazanoj podršci.

„Zaista Grad prepoznaje važnost brojnih aktivnosti koje vode i naši studenti, i daje značajan doprinos njihovoj realizaciji. Uveren sam da ćemo u narednom periodu imati nove razloge za radost, jer studenti DUNP pokazuju izvanredno znanje“, zaključio je rektor Kostić.

Na takmičenju, na kom je ove godine učestvovala 21 ekipa iz 5 zemalja, studenti DUNP su, osvajajući dva prva mesta, još jednom skrenuli pažnju na kvalitet i timski rad koji ih krase. Uspeh studenata građevinarstva i arhitekture na međunarodnom tekmičenju u izgradnji mostova je treći u nizu za poslednjih 10 godina.