SARAJEVO – Predsedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović, izjavio je danas da je ta institucija u potpunoj blokadi.

Izetbegović je to rekao nakon što je sednica oba doma Parlamentarne skupštine BiH prekinuta, jer članovi iz SNSD-a Nikola Špirić i Nebojša Radmanović nisu pristali na formiranje komisija Parlamenta pre nego što se formira Savet ministara, prenosi Klix.

“Sednica nije ni održana, nije ni počela, jer dnevni red nisu prihvatili predstavnici SNSD-a, gospodin Špirić i gospodin Radmanović. Njihov razlog je stari, oni smatraju da, dok se ne formira novi Savet ministara, ne može da radi ni zakonodavno telo”, rekao je Izetbegović.

Prema njegovim rečima, Parlamentarna skupština košta svaki dan 63.000 konvertibilnih maraka (31.500 evra), a problem je, kako kaže, nastao u vezi s dostavljanjem prvog godišnjeg plana u okviru MAP-a. 

On je dodao i da bi ovih dana trebalo da se sastane s Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom.

“Ne tražim nikakvu inovaciju, ali ne bežimo da preformulišemo neke stvari u ANP-u. Tu je nešto sporno za srpsku stranu, prenosi nadležnosti, ne znam detalje”, zaključio je Izetbegović.

Tanjug /Foto :Z. Žestić