BEOGRAD – Dnevni listovi na naslovnim stranama od nedelje, 5. maja, najviše pažnje poklanjaju napadu kosovske policije na Srbe iz Štrpca, protestima opozicije u Beogradu i posledicama sastanka lidera regiona održanom u Berlinu.

ALO – “Cirkus Kolorado pred Vučićevim vratima”, list izveštava o novom protestu opozicionog Saveza za Srbiju u Beogradu. “Za fiktivni brak u EU i do 30.000”, o tome da su mali oglasi puni ponuda za fiktivne brakove sa državljanima Evropske unije.

BLIC – “Slovenija i Severna Makedonija najviše profitirale od kosovskih taksa”, list pod tim naslovom donosi istraživanje o ekonomskim efektima carinskih barijera koje je Kosovo uvelo na robu iz Srbije i BiH. “Veruju da idu u bolji život a završe kao seksualno roblje”, o žrtvama trgovine ljudima u Srbiji.

VEČERNJE NOVOSTI – “Pendreci ROSU nas nisu uplašili”, tvrde Srbi iz Štrpca posle akcije kosovske policije. “Muku leče kanabisom sa crnog tržišta”, tekst o problemima ljudi u Srbiji koji kanabis koriste u medicinske svrhe.

KURIR – “Mira i Sloba nisu naručili nijedno ubistvo”, tvrdi u intervjuu za Kurir bivši premijer Savezne Republike Jugoslavije Momir Bulatović. “Makron pobesneo na Haradinaja”, pod tim naslovom list donosi detalje sa sastanka lidera regiona u Berlinu.

POLITIKA – “Pomirenje zahteva pročišćenje sećanja”, kaže u intervjuu za Politiku državni sekretar Vatikana Pjetro Parolin. “Gužva iza rešetaka”, pod tim naslovom list donosi tekst o životu u zatvorima od Srbije do Amerike.


Beta