BEOGRAD – Miroslav Aleksić, član Narodne stranke Vuka Jeremića, i predsednik Dveri Boško Obradović izašli su danas sa tvrdnjom da je akcija hapšenja na severu KiM rezultat dogovora Beograda i Prištine.

“Režija”, “direktan dogovor Vučića i Tačija”, tvrdi Obradović, koji je novinarima u holu Narodne skupštine, pošto bojkotuje zasedanje, rekao da je dogovor “izmakao kontroli”, jer se narod u opštini Zubin Potok suprotstavio jedinicama ROSU. Obradović je naveo i da sve više članova vladajuće koalicije, poput ministara Aleksandra Antića, Rasima Ljajića i Aleksandra Vulina, govori o razgraničenju kao jedinom rešenju za KiM što njemu govori da je “sve dogovoreno”.

I prilikom ranijih incidenata na severu KiM, poput hapšenja Marka Ðurića, neke partije u Beogradu su tvrdile da je i to rezultat dogovora Beograda i Prištine.

Predsednik Srbije je danas u Skupštini, na informacije o Obradovićevom i Jeremićevom stavu, rekao da je to izraz licemerja njegovih političkih protivnika, koji danas ne znaju da objasne šta se sve dešava na Kosovu, a tvrde da je on “namestio” upad specijalaca.

Izrazio je nerazumevanje za takve tvrdnje političkih protivnika:

“Nisam u stanju da razumem da neko normalan tako nešto i pomisli”, zaključio je Vučić.

Tanjug