Naslovna FEATURED U Srbiji samo ponegde kiša, tek za vikend sunčano

U Srbiji samo ponegde kiša, tek za vikend sunčano

BEOGRAD – U većem delu Srbije danas pre podne biće oblačno i suvo vreme, samo će na severu zemlje i još ponegde na zapadu padati kiša, a potpuno razvedravanje, prestanak padavina i sunčano vreme očekuju se od subote, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS).

Meteorolog Goran Mihajlović kaže da će posle podne i na severu zemlje prestati padavine, dok se u brdsko-planinskim krajevima uz promenjivu oblačnost, očekuju lokalni pljuskovi, ponegde s grmljavinom.

Duvaće slab i umeren jugozapadni vetar. Najviša dnevna temperatura biće od 11 stepeni Celzijusovih na severozapadu Srbije do 18 na istoku i jugoistoku zemlje. 

U Beogradu će ujutro i pre podne biti pretežno oblačno još povremeno sa slabom kišom, dok se posle podne očekuje delimično razvedravanje. Duvaće slab i umeren zapadni i jugozapadni vetar, a maksimalna temperatura biće oko 12 stepeni. 

“Na severu Bačke i Banata tokom jutra i pre podneva očekuje se da padne 10 do 20 milimetara kiše”, rekao je Mihajlović za Tanjug.

U četvrak i petak biće umereno i potpuno oblačno vreme, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. 

“U četvrtak i petak padavine će biti nešto slabijeg intenziteta, s tim da nas u petak očekuje i malo toplije vreme. Prestanak padavina i duže periode sunčanog vremena možemo očekivati od subote”, naglasio je Mihajlović.

Na sajtu RHZS-a izdato je hidrološko upozorenje da će vodostaji na Mlavi, Peku, Timoku, banatskim vodotocima, Kolubari, Drini, Limu, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, kao i na pritokama gornjih tokova Zapadne i Južne Morave do 17. maja biti u umerenom i većem porastu s mogućnošću dostizanja i prevazilaženja upozoravajućih nivoa.

Vodostaji na Savi će narednih pet dana biti u većem porastu s prevazilaženjem granice redovne odbrane od poplava kod Šapca 15. i 16. maja, a 17. maja prevazilaženjem granice vanredne odbrane od poplava.

Tanjug /Foto :Tanjug – C. Vitorović

Exit mobile version