BEOGRAD – Ministar opdbrane Aleksandar Vulin ocenom da se obnavlja hrvatsko-albansko bratstvo po oružju komentarisao je međunarodnu vojnu vežbu koja se ovih dana održava u Hrvatskoj, a gde su s odbrambenim snagama više zemalja ravnopravno učestvovali i predstavnici kosovskih bezbednoh snaga, koje je Vulin nazvao teroristima.

“Dovesti nepriznatu paravojsku sa Kosova na vežbe koje organizuje Hrvatska, Slovenija uz koorganizaciju evropske komande Oruzanih snaga SAD govori da se obnavlja hrvatsko-albansko bratstvo po oružju, kako Albance naziva predsednica Hrvatske i da za to imaju podrsku i Slovenije”, kazao je ministar.

Kako je naveo, “to nije prvi put da se u Hrvatskoj Šiptari obučavaju ali jeste prvi put da ih zovu vojskom”.

“Za šta obučavaju Šiptare? Za odbranu od napada Albanije, Crne Gore, Severne Makedonije ili za sukob sa Srbima? Prevesti hrvatskim brodovima teroriste da glume vojsku protiv koje su i mnoge članice NATO pakta, govori da su loše namere prema Srbiji preče i od mišljenja Nato saveznika”, izjavio je ministar odbrane. Ministarstvo će, dodao je, zatražiti od organizatora vežbe vojno-diplomatskim kanalima objašnjenje zašto se nepriznata paravojska poziva na vojne vežbe i tako krši međunarodno pravo.


Tanjug