PRIŠTINA – Potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić čestitao je danas svim građanima muslimanske veroispovesti Ramazanski bajram sa željom da ovaj veliki praznik proslave okruženi svojim najmilijim, u nadi da će dani koji dolaze biti ispunjeni iskrenom tolerancijom, poštovanjem prema svim ljudima bez obzira na njihovu veroispovest.

“Važno je da zajednički nastojimo da očuvamo solidarnost i da uvek stremimo ka dobrom. Slaveći kraj svetog meseca Ramazana, meseca posta, molitve i dobročinstva, želim da zajedničke, opštečovečne vrednosti osvetlaju put pomirenja, pokajanja i praštanja, pozivajući nas da zajedno gradimo svet u kome će svi narodi živeti u miru”, naveo je Jevtić u čestitki.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, on je muslimanskim vrenicima poželeo da im dani praznika budu ispunjeni srećom i porodičnim zajedništvom, i da ih obeleže na najlepši način u skladu sa svojom tradicijom, a da toplina praznika bude nadahnuće za bolji život i sklad na ovim prostorima, među ljudima svih vera i nacija.


Tanjug